100.000 elbiler i Danmark

26 okt. 2022

Medio oktober rundede vi 100.000 elbiler på de danske veje, oplyser De Danske Bilimportører. Det skete blot tre uger efter, at elbilbestanden overhalede bestanden af plug-in hybrider, og nu er antallet af elbiler sekscifret.

Det sidste år er den danske elbilbestand blevet øget med 49.000 elbiler og dermed næsten fordoblet. Til sammenligning er den samlede bestand af personbiler kun øget med 26.000, hvilket betyder, at de konventionelle biler løbende udskiftes med opladelige alternativer.

”En grøn omstilling af bilparken er en forudsætning for at opfylde ambitionen om at blive CO2-neutral. I dag markerer en milepæl på denne rejse, hvor vi er kommet godt fra start til at bringe den danske bilparks CO2-udledning ned på et rundt nul.” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører i en pressemeddelelse.

Lige nu sælges der ifølge De Danske Bilimportører 55 forskellige nye elbil-modeller på det danske marked, hvilket er markant højere end i 2012, hvor der kun var 5 modeller af elbiler på markedet.

”Bilproducenternes målrettede indsats for at udvikle nye klima- og miljøvenlige biler driver i høj grad stigningen i antal elbiler i bilbestanden. Når man oven i købet får en afgiftsrabat på disse biler, ser vi de store salgsandele af elbiler, som vi forventer stiger voldsomt i de kommende år, hvis afgifterne holdes nede”, siger Mads Rørvig.