Udvalgte nyheder

Få udvalgte nyheder fra Benzinforhandlernes Fælles Repræsentation og fra branchen generelt.

Grønne kommuner

”Det vil være en metode til at få p-afgift-pengene tilbage fra staten”, lyder forslaget fra Kommunernes Landsforening, og så kan de bruges ”grønt”.

læs mere

Salgsrekord

Salget af personbiler var rekordhøjt i 2019. Der er sammenlagt blevet solgt 225.594 personbiler, hvilket er det højeste antal for et kalenderår nogensinde, oplyser De Danske Bilimportører.

læs mere

Bilvask

NemBilvask skal bredes ud i landet med kvalitetsvask på abonnementsordninger til private og virksomheder.

Flere danskere vasker deres bil i en vaskehal, og nu investerer LEGO-arvingen Anders Kirk Johansen og erhvervsmanden Magnus Kjøller tilsammen et tocifret millionbeløb i selskabet NemBilvask, skriver Motor-magasinet.

læs mere

Imødekommende ministersvar

Detailhandelen skal ikke have unødige omkostninger i forbindelse med regeringens planer om stramninger, som skal begrænse rygning – især blandt børn og unge. Det pointerer skatteminister….

læs mere

Benzin & Kiosk nr. 6 2019 på gaden

Benzin & Kiosk nr. 6 er nu på gaden. I bladet kan du bl.a. læse om et vigtigt orienteringsmøde for alle Bonus/Uno X forhandlere og udlejere og om Go’On i Hirtshals, der har….

læs mere

Elbiler

Én million elbiler i 2030 kræver investeringer på 3-4 milliarder kroner i 25.000-30.000 ladepunkter i det semioffentlige og offentlige rum. Det er ti gange så mange som i dag, hvor der er 2.894 ladepunkter ved blandt andet arbejdspladser, parkeringspladser ved ejendomme, indkøbscentre og på statslige veje.

Det viser en ny analyse fra Dansk Elbil Alliance og DTU.

læs mere

Alternativ diesel

Nu kan chauffører tanke Bio100 HVO Diesel hos YX Erhverv som de første i Danmark. I første omgang lanceres Bio100 HVO Diesel på truckanlægget på Industribuen 19 i Ishøj. YX Erhverv forventer, at flere anlæg følger med, såfremt kunderne efterspørger det.

læs mere

Analyse

En analyse fra Voxmeter viser, at der er sket en ret markant holdningsændring med hensyn til valg af drivmidler, når danskere leaser biler, skriver Motor-magasinet, som offentliggør analysetallene. De viser, at antallet benzinbiler og hybridbiler nu har lige store andele på leasingmarkedet.

læs mere

Opladning på 5-10 minutter

Den internationale energikoncern Repsol har åbnet Europas mest kraftfulde ladestation til elektriske biler på sin servicestation i Ugaldebieta ved A-8 motorvejen i Spanien. Ladestationen, som kan oplade fire biler samtidig, er den første i Europa, som leverer 400 kW, skriver Repsol i en pressemeddelelse.

læs mere

Den rene elbil må vente

Mens mange af konkurrenterne kæmper om at bygge den ene langtrækkende elbil efter den anden, har verdens største bilfabrik, japanske Toyota, stadig ingen elbil på programmet men har netop nu fjerde generation af en selvladende Toyota Yaris på programmet, skriver branchebladet Motor-magasinet.

læs mere

Bornholmsk bilindkøb

Økonomi vægtes over bæredygtighed, når Bornholms Regionskommune køber biler ind til kommunens ansatte. Midtbornholms Auto i Aakirkeby er i færd med at levere 30 nye biler til Bornholms Regionskommune, og de er alle benzindrevne.

læs mere

Benzin & Kiosk nr. 5 2019 på gaden

Benzin & Kiosk nr. 5 er nu på gaden. I bladet kan du bl.a. læse om CO2 besparelser i transporten, om Go’on der har rundet tankstation nummer 150 på 10 år og om Circle K Knudstrup der…

læs mere

Årets forening 2019

Lokale foreninger gør folk lykkelige. Derfor skal de hyldes, og derfor har Go’on taget initiativ til konkurrencen Årets Forening 2019, hvor vinderen modtager 100.000 kroner til klubkassen.

læs mere

Grøn omstilling

I 2030 vil to af tre biler, der kører på de danske veje, stadig køre på benzin eller diesel. Alle tænkelige løsninger skal tages i brug, for at disse biler kører grønnere, og det vil bilisterne godt betale ekstra for.

læs mere

Returpant

Fra uge 41 kan man sætte sin tomme flaske eller dåse på panthylden hos 12 udvalgte Q8-stationer i stedet for at smide den i skraldespanden. Den nye løsning skal gøre det nemt at skille sig af med de tomme flasker på en ansvarlig måde.

læs mere

Drivkraft Danmarks Plan 2050:

Danmark og resten af EU skal være CO2-neutral senest i 2050. Det er en god og ambitiøs målsætning, og selvom opgaven er stor, er den langt fra uoverkommelig. Men den kræver, at alle sektorer omstiller sig. Derfor lancerer Drivkraft Danmark i dag d. 8. oktober sin Plan2050 med tre konkrete bud på, hvordan Danmark opnår en CO2-neutral transportsektor, uden at det går ud over mobiliteten i samfundet.

læs mere

Fremtiden for bilbranchen

Danmarks to store og mest betydningsfulde organisationer inden for bilbranchen, AutoBranchen Danmark og Dansk Bilbrancheråd har holdt årsmøder, og selv om de har hver deres profil, er de dog helt enige om, at elbilerne kommer. Men hvornår?

læs mere

elbiler

I regeringens finanslovforslag er der ikke mange ord om biler, men der lægges dog op til, at den såkaldte lav procesafgift til elbiler forlænges, skriver Motor-magasinet.

læs mere

Vækst i Circle K

Med et overskud på 150 mio. kroner efter skat fortsætter Circle K sin vækst i Danmark. Både ledelse og bestyrelse betegner resultatet som yderst tilfredsstillende, skriver Circle K Danmark i en pressemeddelelse. Regnskabsåret går fra 1. maj 2018 til 30. april 2019, men også i de kommende år forventes vækst.

læs mere

Strømninger

I august er der solgt 340 elbiler. Det er næsten 98 procent flere end i august 2018, da der blev solgt 172 elbiler. I de første otte måneder er der blevet solgt 3.139 elbiler, hvor der i samme periode sidste år blev solgt 747 elbiler. Det svarer til en stigning på 327 procent, skriver Motor-magasinet.

læs mere

BFI-indkøbs leverandørårsmøde

Der var deltagerrekord på BFI-indkøbs årlige leverandørårsmøde, som også i år blev holdt på Musholm Konferencecenter ved Korsør. 87 leverandører – og 124 deltagere i alt – var repræsenteret, og traditionen tro blev en række priser uddelt

læs mere

GTL-brændstof på truck-standerne

Interessen for renere alternativer til diesel hos virksomheder og kommunale selskaber er stigende. Derfor indfører energiselskabet DCC Energi nu det renere GTL-brændstof på truck-standerne ved den nye motorvejsstation i Business Park Vordingborg ved sydmotorvejen.

læs mere

Bilnyheder i Frankfurt

Når efterårets absolut vigtigste biludstilling – Frankfurt Motor Show 2019 (IAA) – åbner torsdag den 12. september, vil der helt naturligt være mange elbiler. Men også stadig mange ”almindelige” nyheder, som har retning mod Danmark, skriver Motot-magasinets redaktør, Flemming Haslund

læs mere

Milepæl for Go’on

Når Go’on i denne uge i Viborg åbner endnu en tankstation, er det selskabets station nummer 150. Så begivenheden fejres på behørig vis og med lidt mere ståhej end normalt. Samtidig med åbningen af stationen markerer brændstofselskabets nemlig også sin 10 års fødselsdag, fortæller Go’on i en pressemeddelelse.

læs mere

Fremgang for servicestationer

I årets første fire måneder lå væksten lige over 4 pct. for landets servicestationer. Siden er fremgangen dykket kraftigt og ender på 1,3 pct. i første halvår af 2019, viser Danmarks Statistiks nye branchetal til og med juni ifølge Dansk Handelsblad.

læs mere

Godt resultat for Circle K

Den børsnoterede canadiske Circle K-ejer, Couche-Tard, fremlagt sit regnskab i juli, og den canadiske brændstof- og convenience-gigant kan endnu en gang levere vækst på både top- og bundlinje, skriver Dansk Handelsblad

læs mere

Bøde til Circle K

I 2016 overtog Circle K 72 servicestationer under Shell-varemærket fra 12 individuelle forpagtere. Det skulle Circle K, der er ejet af canadiske Couche-Tard Group, have fortalt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Den del af overtagelse var ikke omfattet af EU-kommissionens tidligere godkendelse af, at Circle K overtog dele af Dansk Shells aktiviteter.
Nu har Circle K betalt en bøde på 6 mio. kr. for forseelsen, skriver Dansk Handelsblad.

læs mere

Diesel eller benzin?

Dieselbiler kritiseres i den offentlige debat ofte for deres negative, sundhedsmæssige konsekvenser og skadelige effekter på miljøet. Den kritik er unuanceret, påpeger Interdan Bil A/S, som står for import og distribution bag blandt andre Peugeot, Citroën, DS (Citroën), Opel og Mitsubishi, skriver branchebladet Motor-magasinet.

læs mere

Hurtig opladning

Det bliver i fremtiden muligt at oplade en el-bil til flere hundrede kilometers kørsel på ganske få minutter, forlyder det fra StoreDot, en israelsk virksomhed som blandt andet forsker i udvikling af batteriteknologi.

læs mere

Elbiler

I de første måneder af 2019 er der kommet omkring 700 flere el-, brint- og plug-in hybridbiler på de danske veje. Dermed udgør nul- og lav-emissionsbilerne omkring tre procent af de nye biler i Danmark.

læs mere

Convenience

Den danske del af 7-Elevens globale kæde er blevet kåret som verdens bedste convenience-koncept.

læs mere

Bilvask

Den spanske koncern, Istobal, nåede i 2018 en samlet omsætning på 137 mio. euro efter en stigning i salget på 2,2 procent i forhold til året før.

læs mere

Ny energi til cykelsporten

Danmarks Cykle Union kan nu offentliggøre, at Uno-X bliver ny storsponsor og samarbejdspartner i dansk cykelsport.

læs mere

BFI indkøb

Fra nytår, når BFI indkøbs samarbejdsaftale med Dagrofa udløber, bliver det Reitan Distribution, som skal levere varer til de selvstændige benzinforhandlere, som gennem deres respektive indkøbsselskaber ejer BFI.

læs mere

Trafik

Væksten i vejtrafikken fortsætter og er gennem de seneste otte år øget med gennemsnitligt 36 procent.

læs mere

Overskud

Ifølge Dansk Handelsblad kommer Reitan Convenience, der driver 7-Eleven i Danmark, ud med et resultat efter skat for 2018 på 48,6 mio. kr. mod 35,2 mio. kr. året før.

læs mere

Brændstof til Centimeter Maraton

Alt for mange børn kommer til skade i trafikken. For at støtte Børneulykkesfondens forebyggelsesarbejde mod børneulykker i trafikken indgår landets Shell-stationer nu et samarbejde med fonden.

læs mere

Overskud i OK

I 2018 nåede OK-koncernen en omsætning på 9,7 milliarder kroner, og koncernen kunne notere et overskud på 517 millioner kroner før skat.

læs mere

Benzin & Kiosk nr. 2 2019 på gaden

Benzin & Kiosk nr. 2 er nu på gaden. I bladet kan du bl.a. læse om el og brint, om BFI-messen og om bonusudbetaling til BFI’s forhandlere, der…

læs mere

Overskud hos bryggeri

Royal Unibrew – Danmarks næststørste bryggerikoncern – har lige som mange andre nydt godt af den historisk varme sommer i 2018.

læs mere

Elladestandere hos Lidl

Den tyske kæde af discount supermarkeder, Lidl, vil investere i et stort netværk af elladestandere til elbiler.

læs mere

Canadisk tro på elbiler

Olieselskabet Petro-Canada, som er del af energiselskabet Suncor, tror på en fremtid for elbiler og opfører nu flere end 50 ladestationer – fast chargers – der placeres på Petro-Canada stationer langt the Trans-Canada Highway.

læs mere

Elbiler

Danskerne viser rekordstor interesse for elbiler i de første 20 dage af januar. Fra et beskedent salg på kun 18 biler i de første knap tre uger i 2018, er der i samme periode i år solgt 10 gange så mange elbiler

læs mere

B&K februar på gaden

Benzin & Kiosk 1-2019 udkommer 1. februar. Bladet indeholder blandt andet en kommentar fra René Tønder (indehaver af toender.org), som påpeger, at afviklingen af biler med forbrændingsmotor vil komme til at ske i et langt langsommere tempo end forudsagt af bl.a. den danske statsminister.

læs mere

Easyfood på norske hænder

Norske Orkla Foods køber 90 procent af aktierne i convenienceproducenten Easyfood i Kolding af de hidtidige ejere, Flemming Passch og Hemming Van.

læs mere

Bilsalgsrekord

Med 596.000 bilhandler i perioden januar-november 2018 er der udsigt til, at husholdningerne vil runde 600.000 bilhandler for første gang nogensinde, inden året er omme, oplyser Danmarks Statistik.

læs mere

Flere biler

Aldrig tidligere har der været så mange biler i Danmark som nu, og de blive både større og dyrere.
Foto: BMW AG.

læs mere

Aftale om elbiler

Regeringen har lovet, at der vil komme en aftale om elbiler inden nytår, og juleønsket ser også ud til at gå i opfyldelse (Foto: Steen Brogaard).

læs mere

Anerkendelse

Lars Kejser, som har det daglige ansvar for 11 Uno-X-stationer på tværs af Midtsjælland, er blevet Årets Distriktspartner for at gøre sig særligt bemærket i det forgangne år.

læs mere

Udfasning

Volkswagen sætter nu et konkret mål for udfasning af forurenende benzin- og dieselbiler. I 2026 indleder tyskerne for sidste gang produktion af en ny generation af biler baseret på forbrændingsteknologien.
Foto: Volkswagen Danmark.

læs mere

Årets station

Q8 i Nykøbing Falster er blev kåret som Årets Q8 station i Danmark 2018. Og det er en hæder, der sættes stor ære i.

læs mere

Pakkepost i stærk vækst

En stadigt stigende nethandel bidrager til en positiv udvikling hos pakke- og kurervirksomhederne, viser en analyse fra Transportmagasinet.
Foto: GLS Group.

læs mere

Udfordrende fremtid

Selv om forbruget af convenience-produkter og nemme måltidsløsninger stiger år for år med stor fart, vil væksten gå uden om benzinstationerne og kiosksektoren

læs mere

Røverier

Efter flere år med konstant fald i antallet af røverier mod detailhandelen har der siden foråret været en stigning på 16 procent

læs mere

Samarbejde om BørneTelefonen

Circle K og Børns Vilkår har indgået en treårig samarbejdsaftale, som sikrer, at børn kan henvende sig til hjælpelinjen BørneTelefonen inden skoletid.

læs mere

Fald i bilkøb

Lige som i september faldt bilkøbet også i oktober i forhold til de samme måneder sidste år.

læs mere

Store vaskedag hos F24 Højby

F24 i Højby ved Nykøbing Sjælland tilbød fredag den 19. oktober gratis Årstidens Vask i vaskehallen, og det var en stor succes med kø ved vaskehallen – og ikke mindst en succes for miljøet

læs mere

Forbud er ikke vejen frem

Noget af det, der vakte størst opmærksomhed i statsminister Lars Løkke Rasmussens åbningstale i Folketinget d. 2. oktober var, at regeringen vil forbyde salg af nye benzin- og dieselbiler om 12 år.
Drivkraft Danmark mener, at vi med et forbud lukker ned for udvikling af de nye teknologier, der i virkeligheden skal bidrage til omstillingen af transporten.

læs mere

Elbiler

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) vil hverken give 50.000 kroner i tilskud ved køb af elbiler, indtil de første 20.-30.000 er solgt eller

læs mere

Ninki Bilvask

Efter halvandet år ophørte Husum-Hansen Bilvask ApS officielt som virksomhed den 20. september. Samme dag overtog Ninki Bilvask ApS med Kim Mogensen i spidsen…

læs mere

Usikkerhed omkring regler for bilvask

Klimaet er kommet højere på danskernes dagsorden. Alligevel ved hver tredje dansker ikke, at det er langt mere miljøvenligt at vaske sin bil i en vaskehal end derhjemme. Det viser en undersøgelse foretaget for Q8.

læs mere

Vegetarburger

De fleste forventer sikkert ikke at finde en vegetarburger i sortimentet på en tankstation, men det laver Circle K nu om på.

læs mere

Tank hos Aldi

Under konceptet ”først butik, derefter brændstof” har Aldi i Sydtyskland, Aldi Süd, ifølge petrolplaza.com, der citerer det tyske erhvervsmagasin Wirtschaftswoche, åbnet to tankstationer

læs mere

Hybrid og diesel

I 2016 var diesel øverst på dansk bilkøberes liste, når det drejede sig om biler til over 400.000 kroner.

læs mere

Større biler

Større og typisk sikrere biler udgør i år til og med august 27 procent af nybilsalget i Danmark, mod 11 procent i samme periode 2017, skriver Motor-magasinet.

læs mere

Elbiler

Danskerne mener, at det er den helt forkerte udvikling, at elbiler stiger i pris på grund af øgede afgifter.

læs mere

Shell har store planer i Kina

Royal Dutch Shell – eller i daglig tale blot ”Shell” – planlægger ifølge petrolplaza.com at øge sit brændstofnetværk i Kina voldsomt

læs mere

Shell med oktan 100

DCC Energi, som står bag Shell stationerne i Danmark, opgraderer nu landsdækkende Shell V-Power benzinen, så oktantallet løftes fra 99 til 100.

læs mere

Brintbiler

El, brint eller noget helt andet? Mens spekulationerne om hvilke drivmidler, der med tiden kan supplere eller helt tage over efter benzin og diesel, ingen ende vil tage, er

læs mere

Benzin & Kiosk

Benzin & Kiosk 4-2018 bringer et portræt af René Friis, der som franchisetager driver Shell/7-Eleven i Vodskov.

læs mere

Bedste butikschef

Helle Kelberg, 58 år og butikschef på Circle K i Allinge, er kåret til kædens bedste butikschef i Danmark, skriver Bornholms Tidende.

læs mere

Regnvand i benzin

Mekanikerne har måttet tage sig af flere, der havde fået benzin med regnvand i tanken.

læs mere

Flere tankstationer

Da antallet af tankstationer i Danmark toppede i 1967, var der over 8.000. Allerede 10 år senere var tallet faldet til 5.000…

læs mere

Stabil beskæftigelse

Selv om tallene er skønnede og derfor ikke helt nøjagtige, viser en opgørelse, at både antallet af fuldtidsansatte og deltidsansatte på de danske tankstationer ligger ret stabilt.

læs mere

Grænsehandel

De nyeste tal fra Skatteøkonomisk Redegørelse fra Skatteministeriet viser, at danskerne henter færre øl, sodavand og slikposer syd for den dansk-tyske grænse.

læs mere

Butiksomsætning

Gennem de seneste 10 år er antallet af butikker i Danmark faldet blandt andet som følge af liberaliseringen af lukkeloven i 2012

læs mere

Oktan 100

OK introducerer nu som eneste selskab en benzin med et oktantal på 100 på tankstationer i Danmark.

læs mere

Multienergistation

Mulighederne for at tanke såvel el som brint som alternativ/supplement til benzin og diesel bliver flere og flere. I Danmark findes el-ladestandere på nogle servicestationer, og i Canada er man nu på vej med en multienergistation med alle drivmidler i ”hanerne”.

læs mere

Epinion undersøgelse

Mange kender ikke til de konsekvenser for vandmiljøet, som blandt andet hjemmevask af biler kan medføre. Der er behov for mere oplysning viser en undersøgelse foretaget af Epinion for BFR.

læs mere

Pakkepost

Når forbrugerne bestiller varer på nettet, skal de beslutte, hvordan de vi modtage varen. Pakken kan leveres til forbrugerens…

læs mere

BFI-messen i billeder

BFI-messen løb i år af stablen fra d. 6. – 8. april. Se udvalg af billeder fra dagen her. I næste nummer af Benzin & Kiosk vil I kunne læse mere om messen.

læs mere

Benzin & Kiosk nr. 2 2018 på gaden

Benzin & Kiosk nr. 2 er nu på gaden. I bladet kan du bl.a. læse om fællesnordisk møde i Nordisk Benzinforhandler Union, BFI-messe og bonus, databeskyttelsesforordningen og meget mere

læs mere

BFI-messen sætter atter rekord

BFI-messen vokser fra år til år, og BFI-Messe 2018 er ingen undtagelse. Med 124 stande når man i år et rekordstort antal udstillere, oplyser messeansvarlige Henrik Halkjær fra BFI-indkøb.

læs mere

BFR har fået ny webside

Benzinforhandlernes Fælles Repræsentation (BFR) har i februar 2018 lanceret ny hjemmeside, www.benzinforhandler.dk. Hjemmesiden indeholder både en ekstern del, som…

læs mere

Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld dig BFR's nyhedsbrev og modtag nyheder om BFR og brændstofbranchen i din indbakke.