14 elbiler per ladepunkt

01 mar. 2022

I 2021 var der en kraftig stigning i antallet af offentligt tilgængelige ladepunkter over hele landet. Nyt notat viser blandt andet, at cirka 28 procent af kommunerne har udvidet ladeinfrastrukturen i fjerde kvartal.
Både salget af biler med elmotor og etableringen af ladestandere vokser. Ved udgangen af 2021 var der cirka 66.000 elbiler på de danske veje og knap 4.850 offentligt tilgængelige ladepunkter fordelt på 95 kommuner. Det svarer til ét ladepunkt til knap 14 elbiler, oplyser Transportministeriet.

”Den grønne omstilling er vores generations største og vigtigst opgave. Transportområdet er centralt, og derfor vil jeg også som transportminister have blikket rettet mod alle muligheder for at skubbe mere klimavenlig transport. Her er flere elbiler en del af løsning, og der kommer ikke flere grønne biler, hvis ikke antallet af ladestandere følger med. Det er derfor stadig nødvendigt at støtte den grønne udvikling på vejene, og det gør vi løbende med puljemidler, samtidig med vi byder alle aktører velkommen på banen, så det bliver lige så nemt at køre grøn bil som konventionel bil”, siger transportminister Trine Bramsen.

Transportministeriet udarbejder løbende korte notater om udviklingen på ladestandermarkedet baseret på data indkøbt fra ChargeX Analytics. Hvert kvartal offentliggøres et længere notat, hvor der blandt andet fremgår en fuld liste over antallet af offentligt tilgængelige ladepunkter i alle kommuner, hvor det er muligt at indhente oplysninger fra.

Modtag Convenience & Tank i indbakken

Udfyld formularen og bekræft din tilmelding, så vil du fremover modtage branchemagasinet i din indbakke.

Du har nu tilmeldt dig den elektroniske udgave af Convenience & Tank.