91 procent vil lade på tankstationerne

13 dec. 2022

I en undersøgelse af danskernes ønsker til opladning af elbiler siger hele 91 procent, at de ønsker mulighed for opladning af elbilen på tankstationerne.
Drivkraft Danmark har fået lavet en brugerundersøgelse blandt danskerne for at finde ud af, hvad de ønsker og forventer sig, når de skal oplade elbilen.
I undersøgelsen ses det blandt andet, at det er vigtigt for danskerne, at de kan lynlade på farten på tankstationerne. Hele 91 procent af de adspurgte svarer således, at de gerne vil have mulighed for at oplade på stationerne, fremgår det af en pressemeddelelse fra Drivkraft Danmark.
De adspurgte synes, at det er nemmest, da stationerne er placeret ved de veje, hvor de alligevel færdes, når de pendler i hverdagen eller er på længere ture.
73 procent af danskerne mener faktisk, at opladning af elbiler er en af tankstationernes vigtigste roller i den grønne omstilling. Og det ligger fint i tråd med udviklingen netop nu, siger direktør fra Drivkraft Danmark Jacob Stahl Otte:
– Undersøgelsen understøtter fint den udvikling, der allerede er i fuld gang på stationerne med hastig udrulning af lynladning, der er nem og bekvem for forbrugeren på farten. Det er jo vores medlemmer, der skal bringe den grønne omstilling helt ud på vejene til slutbrugerne, så det fungerer bedst for dem.
Det er vigtigt for de adspurgte, at det er nemt at betale for sin opladning med et almindeligt betalingskort og uden abonnement. Hele 78 procent af de adspurgte vil gerne bare kunne betale for deres opladning på samme måde, som de i dag betaler for benzin og diesel.
De adspurgte synes også, at det er rart med convenience på farten som i dag med f.eks. adgang til kaffe, mad og toilet osv., også når benzinbilen udskiftes med en elbil.

Drivkraft Danmarks medlemmer er i fuld gang med udrulning og planlægning af ladestandere til de mange nye elbilister. De udgør et åbent netværk af opladning til elbilerne over hele Danmark. På tankstationer, ladestationer, ved supermarkedet, boligforeninger, hjemme og på arbejdspladsen. Så kan bilisterne bare oplade der, hvor det passer dem bedst.

 

Modtag Convenience & Tank i indbakken

Udfyld formularen og bekræft din tilmelding, så vil du fremover modtage branchemagasinet i din indbakke.

Du har nu tilmeldt dig den elektroniske udgave af Convenience & Tank.