Bøde til Circle K

26 jun. 2019

Bøde til Circle K på 6 mio. kr.

I 2016 overtog Circle K 72 servicestationer under Shell-varemærket fra 12 individuelle forpagtere. Det skulle Circle K, der er ejet af canadiske Couche-Tard Group, have fortalt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Den del af overtagelse var ikke omfattet af EU-kommissionens tidligere godkendelse af, at Circle K overtog dele af Dansk Shells aktiviteter.
Nu har Circle K betalt en bøde på 6 mio. kr. for forseelsen, skriver Dansk Handelsblad.
”Som konkurrencemyndighed skal vi have mulighed for at gribe ind i større fusioner, så vi undgår, at forbrugere og andre virksomheder lider skade, hvis fusionen hæmmer konkurrencen. Det er virksomhedernes eget ansvar at anmelde deres fusioner til os, og gør de det ikke, er det strafbart, lyder begrundelsen fra direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Jakob Hald.
Bødens størrelse tager hensyn til overtrædelsens grovhed, varighed og selskabets omsætning. Det har været en formildende omstændighed, at Circle K Danmark selv henvendte sig til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i forbindelse med sagen. Fusionen er efterfølgende anmeldt til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Den blev godkendt i oktober 2018.
Circle K har 267 bemandede benzinstationer og ca. 60 automatanlæg under varemærket 1-2-3.
(Kilde: Dansk Handelsblad)

Modtag Convenience & Tank i indbakken

Udfyld formularen og bekræft din tilmelding, så vil du fremover modtage branchemagasinet i din indbakke.

Du har nu tilmeldt dig den elektroniske udgave af Convenience & Tank.