Circle K-butik drevet på solceller

03 okt. 2022

30. september åbnede en ny Cirkel K på Herlev Hovedgade 56, hvor der tidligere lå en Ingo-station. Den nye Circle K rummer udover butik med loungeområde også nye kraftfulde lynladestandere til elbiler samt almindelige brændstofstandere. Dertil kommer en helt ny dobbelt vaskehal.
Som den første Circle K butik i Danmark bliver en del af butikkens strømforbrug dækket af solceller på taget. Kunderne kan på en skærm i butikken se, hvor meget strøm, solcellerne producerer, og hvor meget af butikkens forbrug, som bliver dækket af solenergi. For at sikre et lavere elforbrug, mindre varmeudvikling og mindre støj er butikkens kølemøbler med mad og drikkevarer nedkølet af en fælles energiløsning.
Den nye Circle K er født med Circle K’s nye kraftfulde lynladestandere med 300 kW, der giver syv til 13 gange så høj effekt som såkaldte fortovsladere, så man hurtigt kan få tanket sin elbil op. Betalingen foregår med et almindeligt betalingskort eller en app og kræver ikke noget abonnement. På appen kan man desuden se, om lynladeren er ledig, så man ikke risikerer at køre forgæves.
”Vi har lavet en butik og en forplads, der gerne skulle give vores kunder de bedste muligheder for at få fyldt energi på sig selv og bilen med god samvittighed. Derudover har vi prøvet at bygge en butik og forplads med bæredygtighed i højsædet. Fire hurtigladere til elbiler, en butik primært drevet på solceller og en vaskehal, der genbruger og renser det vand, der bruges i vaskehallen, så vi samlet kan minimere energiforbruget og CO2-aftrykket. Vi er ret stolte af vores nye butik og håber, at kunderne vil tage godt imod den,” siger Ann Kirstine Havsteen, direktør for convenience og forretningsudvikling i Circle K i en pressemeddelelse.
Der passerer over 20.000 biler på Herlev Hovedgade om dagen, og Circle K forventer mere end 1.000 kunder i butikken dagligt.

Modtag Convenience & Tank i indbakken

Udfyld formularen og bekræft din tilmelding, så vil du fremover modtage branchemagasinet i din indbakke.

Du har nu tilmeldt dig den elektroniske udgave af Convenience & Tank.