Circle K skruer op for investeringerne i Danmark

29 sep. 2023

Circle K’s regnskab for 2022/23 er netop offentliggjort og viser en omsætning på 16,6 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 3,2 milliarder kroner i forhold til året før. Stigningen skyldes primært højere brændstofpriser, inflation og øget salg i Convenience-forretningen. Årets resultat af den primære drift blev 761 millioner kroner, hvilket er 74 millioner kroner lavere end året før. Reduktionen i det ellers positive resultat skyldes primært en lavere værdiansættelse af olielageret ved årsregnskabets afslutning sammenlignet med regnskabetsårets begyndelse.

– Den øgede omsætning skyldes primært højere oliepriser, inflation og øget salg i Convenience-forretningen. Vi er stolte af de resultater, vi har leveret i Circle K Danmark i de seneste år, som skyldes en flot indsats fra medarbejderne. Den viser, at vi har en stærk position i markedet, og at danskerne i stigende grad vælger Circle K til, når de skal købe brændstof, Convenience-varer og oplade deres elbil. I de kommende år vil vi øge vores investeringer og styrke forretningen, siger konstitueret adm. direktør for Circle K Danmark, Peter Rasmussen, i en pressemeddelelse.

Circle K vil i regnskabsåret 2023/24 intensivere investeringerne i udviklingen af forretningen. Det inkluderer en massiv udrulning af lynladestandere på landets Circle K-stationer og åbning af to nye butikker. Siden 2020 har Circle K etableret tre nye lynladepladser om ugen for at imødekomme danskernes voksende behov for hurtig og pålidelig opladning. I det kommende år fordobles antallet af lynladepladser til 450 og inden 2030 vil Circle K have 1.300 lynladepladser fordelt på stationer i hele landet. Samlet investerer Circle K mere end 1 milliard kroner i ladeinfrastruktur.

– Som et af de største brændstofselskaber er vi naturligvis opmærksomme på vores indflydelse på klimaet og det samfund, vi er en del af. Vi er derfor også optaget af at omstille vores forretning og bidrage til den grønne omstilling med en række nye initiativer på el- og convenience-markedet. Udover udrulning af lynladestandere vil vi i det kommende år investere et trecifret millionbeløb i Convenience-forretningen, siger Peter Rasmussen.

Som en del af investeringerne vil Circle K åbne to nye full-service-stationer i Odense Erhvervspark og i Recharge City ved Horsens samt opgradere en række eksisterede Circle K-stationer. Kunderne kan derfor se frem til flere stationer med lynladepladser, solceller på taget, integrerede energiløsninger og vandbesparende vaskehaller. Alt sammen initiativer der minimerer energiforbruget og CO2-aftrykket. Herudover etablerer Circle K lounge-områder, fortsætter med at udvikle madtilbud med fokus på frisk kvalitetsmad samt lancerer selvbetjeningsløsninger, der vil gøre det nemmere for kunderne at handle i butikkerne.

 

Modtag Convenience & Tank i indbakken

Udfyld formularen og bekræft din tilmelding, så vil du fremover modtage branchemagasinet i din indbakke.

Du har nu tilmeldt dig den elektroniske udgave af Convenience & Tank.