Danmark har Europas femte yngste bilpark

02 apr. 2020

Danskerne satte i 2019 rekord i køb af nye biler og er dermed også rykket op på en femteplads i Europa på listen over bilparkernes alder. Gennemsnitsalderen på de danske biler er nu 8.5 år, efter Luxembourg, Storbritannien, Østrig og Irland, skriver Motor-magasinet.

Den generelle tendens er ellers, at gennemsnitsalderen på bilerne i Europa stiger, så med en femteplads ligger Danmark nu foran lande, som normalt forbindes både med mange og med nye biler. Denmark har nu en nyere bilpark end eksempelvis store lande med mange biler som Tyskland (9.5), Sverige (9.6) og Holland (11,0). Europas ældste bilpark findes i Litauen (16.9).

Opgørelsen stammer fra ACEA, European Automobiles Manufacturers Association, og De Danske Bilimportørers direktør, Gunni Mikkelsen, er ganske tilfreds med opgørelsen.

”Det er en meget positiv udvikling, at bilparken bliver yngre. Yngre biler betyder, at CO2-udledningen falder, da den er lavere end på ældre biler. Og så er yngre biler også mere trafiksikre et køre i.”

(Kilde: Motor-magasinet)


Modtag Convenience & Tank i indbakken

Udfyld formularen og bekræft din tilmelding, så vil du fremover modtage branchemagasinet i din indbakke.

Du har nu tilmeldt dig den elektroniske udgave af Convenience & Tank.