El-biler øverst på septembers top-10

05 okt. 2020

I alt er 2.340 nye elbiler rullet ud på de danske veje i september måned, og det er ny rekord for flest indregistreringer på én måned, skriver Motor-magasinet.
Den tidligere rekord var 1.554 elbiler i december 2015. Samtidig var over 22 procent af nyregistreringerne i september enten el- eller plug-in hybridbiler. Det skriver De Danske Bilimportører i en pressemeddelelse.
”Med den nye rekord er det tydeligt, at vi står midt i den grønne omstilling af personbiler i Danmark. Årsagen til rekorden er, at der kommer flere attraktive grønne biler på markedet, mens afgiftslempelsen holder de opladelige biler konkurrencedygtige. Det er vigtigt, at politikerne holder de lave afgifter på grønne biler i ro, så vi fortsat kan sætte turbo på den grønne omstilling”, siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører
Det er nu over tre uger siden, at Eldrup-kommissionen offentliggjorde sine anbefalinger til en ny afgiftsmodel for personbiler, og Regeringen er nu ved at forhandle en grøn omlægning af bilparken på plads.
(Kilde: Motor-magasinet)