FDM-ladestandere på Bornholm

24 apr. 2020

Bilejernes forbruger- og interesseorganisation, FDM, har netop vundet et udbud som operatør på et net af ladestandere fordelt på ni lokationer rundt om på Bornholm, oplyser FDM i en pressemeddelelse.
Det er Bornholms Regionskommune, der har sendt opgaven i udbud med ønsket om at forbedre muligheden for at oplade elbiler på Bornholm. Aftalen gælder for de kommende syv år med mulighed for yderligere to års forlængelse.
Med støtte fra EU-midler står regionskommunen for ledningsarbejdet under jorden, mens FDM som operatør har ansvaret for opsætning og drift og vedligeholdelse af ladestanderne.
”Bornholms Regionskommune har de sidste 10 år arbejdet på at blive en bæredygtig grøn ø også, når det kommer til vores transport. En af de største udfordringer for at få endnu flere elbiler ud at køre har indtil nu været at sikre tilstrækkelige ladestandere. Derfor er vi rigtigt glade for samarbejdet og projektet i det hele taget”, siger Bornholms borgmester Winni Grosbøll.
FDMs rolle bliver at være operatør for de i alt 11 ladestandere rundt om på Bornholm. To af ladestanderne vil være hurtigladere, der kan oplade elbiler med strøm nok til op til 300 km på én time.

(Grafik: FDM)