Fortsat stor tilbagegang i bilsalget

02 aug. 2022

I juli 2022 blev der indregistreret 9.828 nye personbiler, hvilket er en tilbagegang på 26,6 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år. Antallet af nyregistreringer i juli passer derfor ind i det overordnede fald i nyregistreringerne, der år til dato er 24,1 procent lavere sammenlignet med de første syv måneder af 2021, fremgår det af en pressemeddelelse fra De Danske Bilimportører.

“Bilindustrien har været hårdt ramt af mangel på delkomponenter, og forventningen til det samlede bilsalg for 2022 er løbende blevet nedjusteret. Det er derfor positivt, at flere bilproducenter nu melder om bedring i forsyningskæderne. Selvom man endnu ikke kan se det i tallene, så håber vi at kunne indhente lidt på leverancerne i årets anden halvdel”, lyder det fra Mads Rørvig, administrerende direktør for De Danske Bilimportører.

Det er i høj grad manglen på mikrochips, som har skabt problemer i store dele af bilproduktionen. Det har særligt haft betydning for leveringen af elbiler. Alligevel har salget aldrig været højere og efterspørgslen større. Det er er blevet nyregistreret 1.935 elbiler i juli, hvilket er en stigning på 44,3 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Elbilernes andel af nyvognssalget var i juli 20 procent, hvilket er den højeste andel siden december 2021.

 

Modtag Convenience & Tank i indbakken

Udfyld formularen og bekræft din tilmelding, så vil du fremover modtage branchemagasinet i din indbakke.

Du har nu tilmeldt dig den elektroniske udgave af Convenience & Tank.