Fremgangen i bilsalget fortsatte i april

01 maj. 2023

April måned fastholder pacen på den fremgang i bilsalget, der har været siden årsskiftet. I alt blev der indregistreret 12.067 nye personbiler, hvoraf 41 procent var opladelige, oplyser De Danske Bilimportører.

Fremgangen i bilsalget i april måned betyder, at antallet af indregistrerede personbiler for fjerde måned i træk overgår tallene fra samme periode i 2022. De første fire måneder af 2023 har således budt på 52.023 indregistreringer af personbiler, sammenlignet med 45.221 i samme periode sidste år. Den samlede fremgang i personbilsalget i 2022 er dermed på 15 procent sammenlignet med de første fire måneder af 2022.

– Det er glædeligt, at 2023 er kommet godt fra start, sammenlignet med 2022. Det betyder også, at vi forventer et bedre totalmarked i indeværende år, med forbehold for, at markedet fortsat er præget af stor usikkerhed, siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører i en pressemeddelelse.

I april lå den største fremgang i salget af personbiler endnu engang hos elbilerne. April bød således på 3.471 nye elbiler, hvilket er en stigning på 139 procent sammenlignet med sidste år. Det betyder samtidig, at elbiler udgjorde 29 procent af de solgte biler i april.

Fremgangen betyder, at der i de første fire måneder af 2023 er kommet 15.373 nye elbiler ud på de danske veje, hvilket er en samlet stigning i salget af elbiler på 108 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

– Det stigende salg af elbiler er godt nyt i forhold til den grønne omstilling af personbilerne i Danmark. Samtidig stiller det store krav til landets ladeinfrastruktur, som er et afgørende element for elbilernes fortsatte udbredelse og succes, siger Mads Rørvig.

Modtag Convenience & Tank i indbakken

Udfyld formularen og bekræft din tilmelding, så vil du fremover modtage branchemagasinet i din indbakke.

Du har nu tilmeldt dig den elektroniske udgave af Convenience & Tank.