GTL-brændstof på truck-standerne

12 sep. 2019

Shellstation klar med flydende naturgas

Interessen for renere alternativer til diesel hos virksomheder og kommunale selskaber er stigende. Derfor indfører energiselskabet DCC Energi nu det renere GTL-brændstof på truck-standerne ved den nye motorvejsstation i Business Park Vordingborg ved sydmotorvejen.
Lastbiler, busser og andre tunge køretøjer får dermed for første gang herhjemme mulighed for at tanke det renere, naturgasbaserede alternativ til diesel på en helt almindelig tankstation. Når de tunge køretøjer erstatter diesel med flydende naturgas, kan de skære op til 38 procent af de skadelige dieselpartikler væk, skriver Transport Magasinet.
”Interessen for et mere miljøvenligt alternativ til diesel er steget kraftigt, siden vi i 2016 begyndte at sælge GTL-brændstof i Danmark”, siger Søren Møller Maretti, retaildirektør i DCC Energi, som står bag Shell tankstationerne i Danmark. ”Vi starter på vores nye tankanlæg ved Vordingborg, og lidt senere på året følger flere stationer”.
I dag er der mange virksomheder og kommuner, der kører på det renere brændstof, som sænker udledningen af skadelige partikler fra en dieselmotor betydeligt.
GTL kan anvendes på alle dieselmotorer præcis som diesel. Selv i nyere dieselmotorer kan brændstoffet sænke udledningen af skadelige partikler fra maskiner, busser, både og lastbilers udstødning.
Alt efter motor- og filtersystem udleder GTL op 38 procent færre skadelige partikler under forbrænding.
(Kilde: Transport-magasinet)