Hurtig oplader til elbiler

04 okt. 2021

En ny oplader kan levere 100 km i rækkevidde på mindre end tre minutter og en fuld opladning på 15 minutter. Det gør den ideel til tankstationer og opladningsstationer i byer og ved motorveje, hævder selskabet bag.
Teknologiselskabet ABB har netop lanceret, hvad de hævder er verdens hurtigste oplader til elbiler, skriver Motor-magasinet.
Terra 360 er en modulopbygget lader, der kan oplade op til fire køretøjer samtidig med, at effekten fordeles dynamisk. Det betyder, at bilisterne ikke behøver at vente, hvis andre allerede er i gang med at oplade. De skal blot vælge et andet stik.
Den nye oplader har en maksimal effekt på 360 kW og kan oplade en elbil helt på højest 15 minutter, hvilket opfylder behovene hos de fleste elbils-brugere, uanset om de har brug for en hurtig opladning eller for at fylde batteriet helt op, mens de handler ind.
Regeringer verden over udarbejder offentlige politikker, der favoriserer elbiler og opladningsnetværk for at bekæmpe klimaforandringer. Derfor er efterspørgslen efter opladningsinfrastruktur til elbiler, især opladningsstationer, der er hurtige, praktiske og nemme at betjene, større end nogensinde..
ABB har solgt flere end 460.000 opladere til elbiler i 88 lande, så udviklingen af Terra 360 bygger på et solidt erfaringsgrundlag. Derfor leverer denne oplader såvel hastighed som den velkendte brugervenlighed.
Ud over at opfylde behovene for private elbil-brugere på tankstationer samt ved nærbutikker og shopping centre kan Terra 360-opladeren også installeres hos virksomheder til opladning af elbiler, varevogne og lastbiler.
Det giver ejerne fleksibilitet til at oplade op til fire køretøjer om natten eller til hurtigt at genoplade deres elbiler i løbet af dagen. Da Terra 360-laderne ikke fylder meget, kan de let installeres på parkeringspladser, hvor pladsen er trang.
(Kilde: Motor-magasinet)