”Ingen adgang” for en begrænset del af dieselbilerne

10 jan. 2023

De fem miljøzonekommuner København, Frederiksberg, Aarhus, Odense og Aalborg har besluttet at skærpe kravene i deres miljøzone. Det betyder, at dieseldrevne personbiler skal have et partikelfilter for at køre lovligt i miljøzonen i de fem byer fra den 1. oktober 2023, oplyser Miljøstyrelsen.

Cirka 75.000 dieseldrevne personbiler i Danmark lever ikke op til de nye miljøkrav ifølge Køretøjsregisteret. Det svarer dog kun til en mindre del – under ti procent – af landets godt 800.000 personbiler, der kører på diesel.

Miljøstyrelsen og miljøzonekommunerne vil i løbet af 2023 sende informationsbreve til dem, som ifølge Køretøjsregisteret er registreret som ejer eller bruger af en dieselpersonbil uden fabriks- eller eftermonteret partikelfilter. Det er også muligt at tjekke, om ens køretøj lever op til de nye regler ved at indtaste køretøjets registreringsnummer på miljoezoner.dk’s slå-op funktion.

For personbiler, der minimum er Euronorm 5, anses kravet om partikelfilter for at være opfyldt.

På biler omfattet af de nye regler er der mulighed for at eftermonteret et partikelfilter, som skal godkendes af en synshal, hvor det registreres i Køretøjsregisteret. Herefter vil køretøjet leve op til miljøzonereglerne. Der kan søges tilskud til eftermontering af partikelfilter. Tilskuddet udgør 2.000 kr. men kan dog højest udgøre de faktiske udgifter til køb og montering af partikelfilteret.

Mere om de nye regler på www.miljoezoner.dk

 

Modtag Convenience & Tank i indbakken

Udfyld formularen og bekræft din tilmelding, så vil du fremover modtage branchemagasinet i din indbakke.

Du har nu tilmeldt dig den elektroniske udgave af Convenience & Tank.