Istobal til kamp mod corona

14 maj. 2020

Istobal aktiv i bekæmpelse af COVID-19 med nyudviklede anlæg

Den spanske koncern Istobal, som i Danmark er kendt for bilvaskeanlæg, har udviklet automatiske desinfektionsbuer til værnemidler, som bæres blandt andet af politi, vagtværn og redningskorps. Desuden benyttes de til udvendig desinfektion af køretøjer i kampen mod COVID-19.

Produktionen af udstyret er i gang, og det kan installeres tæt på adgangsveje i forbindelse med karantænezoner, kirurgiske afsnit, intensivafdelinger samt andre vigtige adgangsveje. Istobal har på kort tid således foretaget en produktionsomlægning for at bidrage til at hindre spredningen af coronavirus. Selskabet har således tilpasset sin teknologi til rengøring af køretøjer, så den også kan benyttes til fremstilling af desinfektionsbuer for personer, der bærer personlige værnemidler. Når en person passerer under buen, påfører dyserne desinfektionsmiddel direkte på de personlige værnemidler, som personen bærer. Det benyttes af sundhedspersonale, ansatte i politi, vagtværn og redningskorps. Processen er hurtig og effektiv og er gennemført på 15 sekunder.

Personer
Desinfektionsbuen har kapacitet til at desinficere flere end 4.000 personer med personlige værnemidler per dag. Buen er to meter høj og er let at indpasse og installere, da de bærende elementer kan placeres på jorden eller på andre underlag. Buen indeholder otte spraydyser, der forstøver og påfører desinfektionsmidlet på de personlige værnemidler, og strategisk placerede fotoceller aktiverer automatisk spraydyserne i buen.

Køretøjer
Samtidig producerer Istobal desinfektionsbuer til udvendig desinfektion af eksempelvis køretøjer, som benyttes af sundhedspersonale, samt ambulancer og andre redningskøretøjer. Disse desinfektionsbuer har en gennemsnitlig kapacitet på 1.000 køretøjer per dag og er designet til at spraye køretøjerne med biocidholdige produkter, men er dimensioneret til også at kunne desinficere større køretøjer.

De første desinfektionsbuer til personlige værnemidler og til udvendig desinfektion af køretøjer er allerede i drift i Spanien, blandt andet i Madrid og Valencia.

Modtag Convenience & Tank i indbakken

Udfyld formularen og bekræft din tilmelding, så vil du fremover modtage branchemagasinet i din indbakke.

Du har nu tilmeldt dig den elektroniske udgave af Convenience & Tank.