Landets første offentlige el-lader til lastbiler

08 mar. 2023

Fra den 7. marts vil det være muligt for vognmænd og chauffører at oplade deres el-lastbil på YX’ truckanlæg på Storebæltsvej 7 D i Nyborg. Laderen vil være den første el-ladestander til tung trafik på et anlæg i Danmark.

– Vi er meget stolte over, at vi nu kan lancere den første lader, dedikeret til tung trafik. Vi vil investere i elektrificeringen af den tunge trafik, så vognmænd og chauffører kan holde hjulene kørende og fragte varer rundt i Danmark med el-lastbiler. Vi starter i Nyborg på grund af den centrale beliggenhed, som er med til at binde Danmark sammen med el, men vi er klar til at etablere flere el-ladestandere i takt med, at kunderne efterspørger dem, siger Michael B. Hansen, COO hos YX i en pressemeddelelse.

Introduktionen af den nye el-ladestander til lastbiler sker på foranledning af en af selskabets kunder. Der er helt konkret tale om en 360 kW-lynlader, som vil gøre det muligt for chauffører at oplade hurtigt og effektivt.

– Vi kender den danske transportbranche, vognmændene og deres behov. I takt med at kunderne flytter sig på teknologi, gør vi det også. Det er både HVO og Adblue gode eksempler på. Elektrificeringen af lastbiler er igen et eksempel på, at vi flytter os sammen med kunderne, siger Michael B. Hansen.