Megafon: Derfor fravælger plugin-købere elbiler

09 feb. 2022

Elbiler har for kort rækkevidde, og der er for få ladestandere, viser ny Megafon-undersøgelse foretaget for De Danske Bilimportører.
En helt ny undersøgelse foretaget af Megafon for De Danske Bilimportører viser, at en elbil ikke er et reelt alternativ for danske bilkøbere, der har anskaffet sig en plugin-hybrid-bil inden for de seneste tre år.
Fire ud fem plug-in-købere (80 procent) ville nemlig ikke vælge en elbil fremfor en plug-in, hvis de havde mulighed for at vælge ny bil. Undersøgelsen viser også klart, at elbiler fravælges af plugin-hybridbil-købere på grund af rækkevidde og mangel på ladestandere.
Den nye undersøgelse kommer efter, at netop De Danske Bilimportører mødte massiv kritik efter at have offentliggjort en lignende undersøgelse, hvor kun 39 af de adspurgte havde en plugin-hybrid. Flere eksperter i meningsmålinger slog fast, at der ikke kunne konkluderes noget som helst på baggrund af så lav en svarprocent.
I den nye undersøgelse har 433 respondenter svaret, at husstanden inden for de seneste tre år har anskaffet sig en plugin-hybrid-bil. De 433 respondenter i primærmålgruppen har efterfølgende besvaret spørgsmål vedrørende valget af plugin-hybrid.

God overgangsløsning
”De fleste danskere er endnu ikke klar til at købe en ren elbil. Derfor er plugin-hybrid-bilerne en rigtig god løsning for bilister, der kan køre de kortere ture på el i dagligdagen men har brug for at køre længere afstande, uden stop, når de eksempelvis har møder i den anden ende af landet”, siger Mads Rørvig, administrerende direktør for De Danske Bilimportører.
Nye danske data fra BMW, Ford, Audi og VW viser samtidig, at danskerne er flittige til at lade deres plugin-hybrid-biler op.
”Forudsætningen for, at plugin-hybrid-biler kører grønt er, at de bliver ladet op. Bilfabrikanternes nye tal indikerer med alt tydelighed, at danskerne har taget teknologien til sig og bruger den korrekt. En opladet plugin-hybrid giver samtidig en bedre køreoplevelse og bedre brændstoføkonomi”, siger Mads Rørvig.
Mads Rørvig understreger dog, at plugin-teknologien forventes at være en overgangsteknologi indtil 0-emmissions drivmidler som el og brint er mere tilgængelige.
”Elbiler er stadig dyrere end de biler, som danskerne køber flest af. Plugin-teknologien er derfor en god overgang, indtil elbilerne bliver billigere og der kommer flere muligheder for opladning”, siger Mads Rørvig.
(Kilde: Motor-magasinet)

Modtag Convenience & Tank i indbakken

Udfyld formularen og bekræft din tilmelding, så vil du fremover modtage branchemagasinet i din indbakke.

Du har nu tilmeldt dig den elektroniske udgave af Convenience & Tank.