Næsten hver femte nye bilkøb i oktober har kunnet oplades

02 nov. 2020

Salget af elektriske biler er steget i oktober i forhold til sidste år. Det samlede bilsalg er dog faldet.
Salget af el- og plug-in-hybridbiler har over en årrække været stigende, og den tendens fortsatte i oktober, hvor næsten hver femte nye bil, der blev købt i oktober, har været opladelig, oplyser De Danske Bilimportører i en pressemeddelelse.
Salget af el- og plug-in-hybridbiler har været henholdsvis 234,5 og 285,5 procent højere i oktober i år end samme måned sidste år, og salget af de grønne biler har dermed udgjort næsten en femtedel af det samlede salg af nye biler i oktober.
Ifølge Mads Rørvig, der er brancheorganisationens administrerende direktør, er salgstallene en klar besked til politikerne om, at danskerne er klar til at gå foran i den grønne omstilling, når der skal købes ny bil.
”Salget af elektrificerede biler sætter rekord lige nu og viser tydeligt, at vi er i fuld gang med den grønne omstilling af den danske bilpark, siger Mads Rørvig.
Han hæfter sig dog også ved, at det samlede salg af nye biler faktisk er gået ned i forhold til oktober sidste år. Det har således været 17,9 procent lavere end i oktober i fjor.
Direktøren tilskriver tilbagegangen usikkerhed som følge af de nuværende politiske forhandlinger om nye bilafgifter.
– Vi håber, at politikerne hurtigst mulig kommer til enighed om en ny grøn bilaftale, der rækker langt ind i fremtiden, siger Mads Rørvig.
Hos De Danske Bilimportører ser man gerne, at politikerne holder afgiften på grønne biler på samme lave niveau som nu.
Kilde: Ritzau/Motor-magasinet

Modtag Convenience & Tank i indbakken

Udfyld formularen og bekræft din tilmelding, så vil du fremover modtage branchemagasinet i din indbakke.

Du har nu tilmeldt dig den elektroniske udgave af Convenience & Tank.