Politisk aftale om flere ladestandere

06 apr. 2020

Regeringen og et bredt flertal i Folketinget har 3. april indgået en politisk aftale om at afsætte 50 mio. kroner til flere ladestandere til elbiler og 25 mio. kroner til at fremme grøn erhvervstransport.
”Regeringens hovedfokus lige nu er corona-krisen. Samtidig har vi forsøgt at sikre fremdrift på klimadagsordenen, og nu er det lykkes at lande en aftale om flere ladestandere i hele landet. Det er enormt vigtigt, for uden ladestandere får vi ikke flere danskere til at udskifte benzinbilen med elbilen. Med aftalen sikrer vi også ladestandere og tankanlæg til grønne vare- og lastbiler, så vi kommer hele vejen rundt”, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen, i en pressemeddelelse.
Manglende ladestandere er en af årsagerne til, at danskerne fravælger elbilen. Derfor har regeringen og aftaleparterne prioriteret, at der nu kommer flere ladestandere langs rastepladserne ved motorvejene, på landevejene og foran etageejendommen, der ikke har adgang til opladning derhjemme. Puljen til erhvervstransport skal anvendes til at etablere ladestandere og tankanlæg til grønne vare- og lastbiler. Senere i år kommer regeringen med en klimahandlingsplan for transportsektoren.
”Transportsektoren må og skal være grønnere og for at nå det mål, skal vi sikre de bedste betingelser for fremtidens grønne biler. Elbiler spiller i den forbindelse en meget vigtig rolle. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi med den nye aftale har lagt os op ad Klimarådets anbefalinger og gør det nemmere at lade elbilerne op rundt omkring i hele landet”, siger transportminister Benny Engelbrecht.
Aftalen er indgået mellem regeringen og Venstre, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet. Forhandlingerne påbegyndte før COVID-19, og regeringen har valgt at gennemføre virtuelle forhandlinger for at kunne indgå den politiske aftale.