Q8 højner affaldssorteringen

10 jan. 2023

Et partnerskab mellem Q8 og Hold Danmark Rent skal være med til at højne affaldssorteringen på servicestationerne. Q8 håndterer årligt 35-40 millioner stykker affald, og minimum 50 procent skal sendes til genanvendelse senest i 2025, fremgår det af en pressemeddelelse fra selskabet.
Fra 1. januar 2023 er det lovpligtigt for virksomheder at udsortere husholdningslignende erhvervsaffald og herunder også gøre affaldssortering muligt for deres kunder. Q8 har i flere år haft fokus på henkastet emballage og affald på stationerne, og for at gøre det så nemt og effektivt som muligt for de mange kunder på farten og sikre mest mulig genanvendelse har Q8 indgået et partnerskab med Hold Danmark Rent.
”Vi er glade for lovgivningen, der flugter med vores mål om at sende minimum halvdelen af alt affald til genanvendelse inden 2025. Vi genererer selv affald, og vi modtager en masse fra kunder, som ofte tømmer bilen, når de besøger os. Derfor har vi også et stort ansvar for at muliggøre affaldssortering, så de samme ressourcer kan benyttes igen og igen. Hold Danmark Rent er den helt rigtige samarbejdspartner, hvis vi skal gøre det så nemt som muligt for kunder og medarbejdere at affaldssortere,” siger Helle Skov, Retail-direktør hos Q8.
Q8’s mål om minimum 50 procent genanvendelse er en del af en større ambition om at opnå nettonul CO2e emissioner senest i 2035.