Rekordoverskud i 7-Eleven

16 apr. 2020

Reitan Convenience, der ejer 7-Eleven i Danmark, har offentliggjort sit regnskab, og på bundlinjen står et overskud på 57 mio. kr. mod 49 mio. kr. sidste år. Købmændene i Shell/7-Eleven-butikkerne oplevede også en pæn vækst, oplyser Dansk Handelsblad.

”Vi har leveret de bedste tal nogensinde og er lige kommet ud af et historisk godt år. En skam, det kommer til at ligge lidt i skyggen af coronakrisen”, siger adm. direktør for Reitan Convenience, Jesper Østergaard, til bladet.

Franchisetagerne, som i Reitan-regi er købmænd, oplevede også en pæn vækst på bundlinjen. Købmændene i citybutikkerne kom ud med et gennemsnitligt resultat på 800.000 kr., hvilket er en stigning på 5-6 pct., mens købmændene i Shell/7-Eleven-butikkerne kom ud med et resultat på 700.000 kr., en stigning på 11 pct.

”Når man gør det godt, skal man også kunne se det på sin bundlinje som købmand. De ligger fornuftigt, men de må gerne tjene lidt mere. Det arbejder vi videre på. Men med coronakrisen bliver 2020 et dyrt år for både købmænd og os. Vi er hårdt ramt på både servicestationerne, togstationerne og i citybutikkerne. Værst ser det ud på togstationerne, da kun meget få tager offentlig transport. Servicestationerne er mindst ramt – på gode dage ligger butikkerne der over indeks 100 sammenlignet med samme periode sidste år”, siger Jesper Østergaard.

(Kilde: Dansk Handelsblad)