Returpant

09 okt. 2019

Q8 vil give panten videre

Fra uge 41 kan man sætte sin tomme flaske eller dåse på panthylden hos 12 udvalgte Q8-stationer i stedet for at smide den i skraldespanden. Den nye løsning skal gøre det nemt at skille sig af med de tomme flasker på en ansvarlig måde.
På stationerne oplever man nemlig, at panten ofte ryger i skraldespanden – og dermed er en del af de 140 millioner tomme flasker og dåser, som ikke bliver afleveret – og som følge deraf ikke kan blive genanvendt til nye flasker og dåser.
Det vil Q8 gerne være med til at ændre:
”Vi vil gerne gøre noget godt for miljøet og sikre, at dåser og flasker bliver genanvendt. Med dette samarbejde med Dansk Retursystem kan vi være med til at sørge for, at emballagen kommer videre i systemet, samt hjælpe bilisterne med at skille sig af med panten på en nemmere måde” siger Morten Toft, Retail Manager Operations, Q8, i en pressemeddelelse.
Hos Dansk Retursystem glæder man sig også til at teste panthylderne på de udvalgte Q8-stationer:
“Danskerne er rigtig gode til at pante, og hele 95 % af forbrugerne synes, at pantsystemet er en god idé. Vi kan dog se, at det kniber lidt med at aflevere den pant, som er med på farten. Derfor er vi glade for, at Q8 nu også tester panthylder”, siger Anne-Mette Bundgaard, marketingchef i Dansks Retursystem.