Selskabet bag Shell tankstationerne i Danmark får ny adm. direktør

04 apr. 2024

Energiselskabet DCC Energi har udnævnt Daniel Andersen som ny adm. direktør for den danske forretning, oplyser selskabet i en pressemeddelelse. Han tager over efter den mangeårige adm. direktør, Christian Heise, der fortsætter i DCC-koncernen som nordisk CEO og en del af det globale ledelsesteam i DCC Energy. Daniel Andersen bliver dermed øverste ansvarlig for en milliardstor energiforretning med løsninger til både private, erhverv og det offentlige og som i dag har mere end 250 medarbejdere. I dag driver DCC Energi bl.a. Shell tankstationerne i Danmark og en omfattende energiforretning til både erhverv, marine, landbrug, det offentlige og private kunder.

Daniel Andersen kommer fra en intern rolle som COO i virksomheden, hvor han har været siden 2016 og tiltræder officielt som adm. direktør den 1. maj, 2024.

Den nye adm. direktør i DCC Energi får en nøglerolle i at fortsætte den igangværende udvikling af forretningen i takt med energiomstillingen i samfundet og hos kunderne. Blandt andet ved at udvikle porteføljen med nye typer af energiprodukter og sikre et markant aftryk i markedet med nye lavemissionsløsninger.

– Jeg overtager ansvaret for en virksomhed, der står i en sund og stærk position på tværs af vores forskellige forretningsområder. Vi har en klar strategi, som jeg selv har været med til at udvikle, og kommer til at eksekvere på sammen med vores dygtige teams. Herunder, hvordan vi som virksomhed bidrager til skiftet mod stadig mere bæredygtige energiformer. Noget, der selvsagt er et centralt tema både for os selv og vores kunder, siger han og tilføjer:

– Min opgave bliver at videreudvikle forretningen i takt med energitransitionen samtidig med, at vi sikrer kontinuiteten for de kunder, der lige nu ikke har alternativer til de klassiske energiformer. Der er ingen tvivl om, at vi som en af de store energivirksomheder herhjemme aktivt kan og skal bidrage til Danmarks klimamålsætninger – både ved at reducere vores eget klimaaftryk og ved at hjælpe kunderne til at indfri deres klimaambitioner.

Som ny adm. direktør for DCC Energi i Danmark vil Daniel Andersen referere direkte til Christians Heise, der pr. 1. maj, 2024, træder over i en nyetableret rolle som nordisk CEO i DCC-koncernen. Her får Christian Heise ansvaret for at drive og udbygge aktiviteter på tværs af de nordiske lande. Christian Heise fortsætter også som en del af DCC Energy’s Global Leadership Team.

Billedet: Energiselskabet DCC Energi har udnævnt Daniel Andersen som ny adm. direktør for den danske forretning.

Modtag Convenience & Tank i indbakken

Udfyld formularen og bekræft din tilmelding, så vil du fremover modtage branchemagasinet i din indbakke.

Du har nu tilmeldt dig den elektroniske udgave af Convenience & Tank.