Stigning i salget af nye grønne biler, og færre vælger diesel

20 apr. 2021

Næsten hver fjerde nyregistrerede bil var grøn i første kvartal af 2021. Det er en eksplosiv stigning i forhold til samme periode sidste år. Samtidig viser nye tal, at færre danskere vælger en ny dieselbil.
Der er kommet god fart i den grønne omstilling på de danske veje, skriver Motor-magasinet. Og Skatteministeriet oplyser, at stadig flere af de nyregistrerede biler er enten plug-in hybrid eller elbiler, som dermed overhaler salget af dieselbiler.
23,9 pct. af de solgte biler i første kvartal af 2021 var en grøn bil, mens grønne biler kun udgjorde 8,5 procent af salget i samme periode sidste år.
Det vækker stor glæde hos skatteminister Morten Bødskov.
”Det er en meget flot stigning i salget af grønne biler, som understreger, at vi er på rette kurs. Effekten af aftalen om en grøn omstilling af vejtransporten fra december er tydelig, og i den kommende tid bliver det endnu mere attraktivt at vælge de grønne biler, i takt med at den teknologiske udvikling også hjælper til. Derfor er vi rigtig godt på vej mod vores ambitiøse målsætning om 1 mio. grønne biler på de danske veje i 2030”, siger skatteminister Morten Bødskov i en pressemeddelelse.
Der er desuden det sidste år kommet et større udbud af grønne biler. Det formodes at være en kraftig medvirkende faktor til, at der bliver solgt flere grønne biler.
(Kilde: Motor-magasinet)