Store vaskedag hos F24 Højby

24 okt. 2018

En god dag for miljøet hos F24 i Højby

F24 i Højby ved Nykøbing Sjælland tilbød fredag den 19. oktober gratis Årstidens Vask i vaskehallen, og det var en stor succes med kø ved vaskehallen fra midt på formiddagen og til sidst på eftermiddagen.
Ella Nyholm fra F24 Højby var af kampagnen vaskbilmedomtanke.nu blevet opfordret til at arrangere en ”Store Vaskedag” for at sprede budskabet om, at hjemmevask af bilen i indkørslen eller ved kantstenen er rigtigt skidt for miljøet. Vaskevandet med indhold af blandt andet olie, tungmetaller og mikroplast løber ned i jorden eller ud i regnvandskloakken og dermed urenset ud i vandmiljøet. Det kan man udgå ved at vælge vaskehallen.
”Kunderne var meget interesserede i at høre kampagnens budskab. Nogle vidste godt, at det er bedst for miljøet at vaske bil i vaskehal, andre havde måske hørt om det, og nogle var slet ikke klar over eller havde tænkt over, at vandet ved hjemmevask ender i grundvandet eller via regnvandskloakken direkte i vandmiljøet”. Alt i alt en god dag med god dialog om miljø og vandforbrug”, siger Ella Nyholm.

Mere om Store Vaskedag i Benzin & Kiosk 6-2018, som udkommer 30. november.