Tesla-salget fordoblet

28 jul. 2021

Elbilfabrikanten Tesla har i årets andet kvartal næsten fordoblet salget sammenlignet med samme periode sidste år. Her var selskabet da også hårdt ramt af, at dets store fabrik i USA var lukket på grund af covid-19 i halvanden måned.
I andet kvartal i år – de tre måneder, der sluttede med juni – producerede Tesla 206.421 biler.
Det resulterede i en omsætning på 12 milliarder dollar – en stigning på 98 procent – og et tidoblet nettoresultat på 1,1 milliarder dollar sammenlignet med andet kvartal 2020.
I andet kvartal brød Tesla alle rekorder og producerede og leverede over 200.000 biler, havde en overskudsgrad på 11 procent og fik et nettoresultat på over en milliard dollar for første gang i selskabets historie, skriver Tesla i sit materiale om andet kvartal.
Produktionen og salget er nået, på trods af at der stadig er store udfordringer med at skaffe materialer, og at verdens havne er overbebyrdede.
Specielt salget af den billigere Model 3 og Model Y har været godt i perioden. Samtidig er selskabet på vej til at begynde at levere biler fra de planlagte, store fabrikker i Berlin i Tyskland og i Austin i Texas.
Produktionen af den længe annoncerede ellastvogn er dog skudt til 2022, så selskabet bedre kan fokusere på sine eksisterende modeller. Det skal ses i lyset af, at der er problemer med forsyningskæden, og at det er svært at skaffe batterier nok.
Indstillingen og støtten til elbiler ser ud til at være på et niveau som aldrig før. Og selskabet fortsætter med at arbejde hårdt for at mindske omkostningerne og øge produktionen for at gøre elbiler tilgængelige for så mange mennesker som muligt, skriver Tesla i materialet.
Teslas aktier stiger med omkring 2,6 procent i eftermarkedet til 674,70 dollar. Det svarer til en markedsværdi på 633,5 milliarder dollar.
Kilde: Motor-magasinet//ritzau
Foto: Stillet til rådighed af Tesla, Inc