Tyske afgiftsnedsættelser på brændstof bliver et problem for grænsehandlen

31 maj. 2022

På grund af de stigende brændstofpriser sænker Tyskland afgifterne på benzin og diesel hen over sommeren. Det vil medføre en prisforskel ift. de danske priser på 3 til 4 kroner per liter.
– Så store prisforskelle har vi aldrig oplevet før, og vi får lige nu rigtig mange henvendelser om de stigende brændstofpriser og om afgiftslettelserne i Tyskland. De store prisforskelle mellem Danmark og vores naboer må forventes at få stor betydning for grænsehandlen af benzin og diesel, men også dagligvarer mm. vil blive berørt. Den store udfordring må regeringen naturligvis forholde sig til, udtaler Jacob Stahl Otte, direktør i Drivkraft Danmark.
Foreløbigt gælder afgiftslettelsen i Tyskland tre måneder frem hen over sommerferien, men Drivkraft Danmark er bekymret for, om en forlængelse kan komme på tale:
– Lige nu er der ikke udsigt til markant lavere brændstofpriser på verdensmarkedet. Derfor kan vi godt være bekymrede for, om den tyske regering kan finde på at forlænge afgiftslettelserne efter sommerferien. Det kan naturligvis få mere langsigtede konsekvenser for grænsehandlen. Derfor efterlyser vi både handling her og nu og en plan for, hvordan man vil forholde sig til risikoen for afgiftsforskellene på længere sigt.

Modtag Convenience & Tank i indbakken

Udfyld formularen og bekræft din tilmelding, så vil du fremover modtage branchemagasinet i din indbakke.

Du har nu tilmeldt dig den elektroniske udgave af Convenience & Tank.