Usikkerhed omkring regler for bilvask

19 sep. 2018

Usikkerhed omkring regler for bilvask

Klimaet er kommet højere på danskernes dagsorden. Alligevel ved hver tredje dansker ikke, at det er langt mere miljøvenligt at vaske sin bil i en vaskehal end derhjemme. Det viser en undersøgelse foretaget for Q8.

Ifølge Q8 er der ikke givet tilstrækkelig med information omkring de miljømæssige aspekter af bilvask. En tredjedel af de adspurgte i en undersøgelse foretaget af Kantar Gallup for Q8 ved f.eks. ikke, at det er langt mere miljøvenligt at vaske bilen i en vaskehal. Og 51 % er uafklarede omkring eller ved ikke, at det er direkte ulovligt at udlede forurenet vand i kloakafløbet (såsom bilvask på gaden).

”Der er helt klar en opgave i at få fortalt danskerne, at det har en negativ indvirkning på miljøet, når man vasker sin bil hjemme på gaden. Det kan vi se af undersøgelsen, som også viser, at danskerne rent faktisk går op i at holde bilen pæn og ren,” siger Patrick Norup Lentge, Category Manager of Carwash, Car Products & Services, Q8, i en pressemeddelelse.

40 % af de adspurgtes primære årsag til at vaske bilen er, at de skammer sig over, hvor beskidt den er. Og når det kommer til miljøaspektet viser undersøglsen, at danske kvinder generelt er en smule mere miljøbevidste end de danske mænd. 15 % af kvinderne imod 10 % af mændene mener nemlig, at det miljømæssige aspekt er det vigtigste ved valg af vaskehal.

Undersøgelsen viser, at hele 36 % af danskerne vasker sin bil på gaden én eller flere gange om året, og 25 % af de adspurgte ved ikke, at der i den sammenhæng løber forurenet vand direkte ned i jorden.

Modtag Convenience & Tank i indbakken

Udfyld formularen og bekræft din tilmelding, så vil du fremover modtage branchemagasinet i din indbakke.

Du har nu tilmeldt dig den elektroniske udgave af Convenience & Tank.