Vaskehallen tiltrækker flere

05 maj. 2020

Antallet af bilvaske i vaskeanlæg er nu tæt på 10 mio. årligt.

Den nyeste opgørelse fra Miljøstyrelsen og Drivkraft Danmark over antallet af bilvaske i vaskehallerne viser, at den stigning, der begyndte i 2015, fortsætter. Dengang havde antallet i nogle år ligget under 8 millioner, men i 2019 er antallet nået tæt på 10 millioner.

”Når bilen vaskes i en vaskehal, reduceres vandforbruget, og vandmiljøet bliver skånet for store mængder af metaller og vaskemidler, som eller urenset ville være endt i søer, vandløb og havet”, påpeger teknik- og miljøchef i Drivkraft Danmark, Michael Mücke Jensen.

Beregninger viser, at vandmiljøet vil blive sparet for mere end 1 ton metaller, 5 tons olie og 3 tons tungmetaller, hvis alle biler bliver vasket i en vaskehal i stedet for ved fortovskanten eller hjemme i indkørslen. Her ender vaskevandet med snavs og kemikalier urenset i naturen til skade for miljøet.

Mindre vandforbrug
”Det sker ikke, når bilen vaskes i en bilvaskemaskine på en servicestation eller andre godkendte vaskehaller. Her løber spildevandet gennem et sandfang samt en olieudskiller eller et biologisk renseanlæg. Her opfanges al snavs og kemikalier, inden det overskydende vand udledes til det kommunale renseanlæg”, forklarer Michael Müche Jensen.

Ved hjemmevask af bilen kan man desuden let bruge 100 liter vand, mens der i det mest effektive vaskeanlæg bruges 35 liter vand.

 

Modtag Convenience & Tank i indbakken

Udfyld formularen og bekræft din tilmelding, så vil du fremover modtage branchemagasinet i din indbakke.

Du har nu tilmeldt dig den elektroniske udgave af Convenience & Tank.