Q8 åbner største ladelokationer i København og Aarhus

22 mar. 2023

Q8 har lavet en aftale med Skandinaviens førende aktør på shoppingcentre Steen & Strøm om at etablere 240 ladepunkter ved fire storcentre i Danmark og Sverige. De første 60 ladepunkter kommer i Field’s på Amager i løbet af første halvår og bliver landets hidtil største ladelokation af en enkelt udbyder.
Den danske energi- og olievirksomhed Q8 åbnede i 2022 lynladere på de første 20 af deres bemandede servicestationer. I 2023 fortsætter de med at sætte strøm til danskernes elbiler.
Q8 og shoppingcenter- og ejendomsselskabet Steen & Strøm har netop indgået et samarbejde om, at der i løbet af 2023 skal opsættes 240 ladepunkter ved fire storcentre i Danmark og Sverige. I Danmark betyder det, at der åbnes de største ladelokationer i landets to største byer ved Field’s i København og Bruuns Galleri i Aarhus.
– Servicestationerne flytter i stigende grad hjemmefra. Derfor opgraderer vi med opladning både på vores etablerede stationer og ude i bybilledet. Vi kan se, at mange elbilejere efterspørger ladepunkter i forbindelse med indkøb og parkering, og derfor er det helt oplagt for os at slå to fluer med ét smæk, siger Marc Skriver-Bayer, HPC & eMobility Manager for Q8 i Danmark, i en pressemeddelelse.
Første åbning er i Field’s, hvor ladestanderne med det synlige Q8-brand forventes at åbne allerede i første halvår af 2023. Hos Steen & Strøm er man glade for samarbejdet, der skal gøre besøget nemmere for de godt 12,5 millioner årlige besøgende i de to danske centre.
– Vi er glade for at kunne tilbyde fleksible lademuligheder til besøgende i elbil i Fields og Bruuns Galleri, hvilket har været et ønske fra deres og vores side. Med Q8 får vi en leverandør, der kender markedet og har den brugervenlige løsning, vi ledte efter. Installationen af ladepunkterne skaber merværdi for vores besøgende, og er samtidig i tråd med vores CSR-strategi, Act4Good™ om at reducere miljøbelastningen, siger Johan Forsgren, Head of Operations hos Steen & Strøm.